Următorul tău iPhone ar putea avea o baterie detașabilă, chiar daca Apple nu e de acord cu asta

Conform unui proiect de document de care s-a aflat printr-o scurgere de informații de la Comisia Europeană, aceasta ar putea forța producătorii de smartphone-uri să facă toate bateriile acestora detașabile. Documentul sugerează că propunerile Comisiei Europene vizează toți producătorii de electronice care conțin baterii, deci inclusiv cei de smartphone-uri, în vederea facilitării înlocuirii acestora.

Acest lucru ar însemna ca toate mărcile care doresc să vândă în Uniunea Europeană ar trebui să se asigure că fiecare telefon conține o baterie care poate fi scoasă de către utilizator, inclusiv Apple, compania care pare sa se opună cel mai mult schimbărilor legislative atunci când acestea vizează sau afectează design-ul iPhone-urilor.

Uniunea Europeană a acționat mult în ultima vreme în direcția standardizării și reducerii deșeurilor pe piața electronicelor, votând recent în număr copleșitor pentru standardizarea modului de încărcare a telefoanelor.

Se pare că propunerile conținute de document vizează și colectarea bateriilor de pe dispozitivele vechi și o producție sustenabilă non-poluantă a bateriilor. Orice modificare a legii ar afecta desigur doar dispozitivele vândute pe teritoriile UE, dar asta înseamnă totuși o bază substanțială de clienți pentru companii precum Apple cu o prezență pronunțată pe piața din Franța, Italia, Germania, Spania și multe alte țări. 

Desigur, toate aceste propuneri se afla încă în stadiul de proiect, așadar orice legislație fermă în acest sens e încă departe și va trebui supusă aprobării. Voi ce părere aveți de planurile Comisiei Europene?

Un răspuns la „Următorul tău iPhone ar putea avea o baterie detașabilă, chiar daca Apple nu e de acord cu asta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *