Noul iMac va fi lansat în curând – la ce să ne așteptăm?

Conform zvonurilor, lansarea unui nou iMac (și a unui nou Mac mini) a devenit iminentă. Dar ce aduce mai exact aceasta lansare? Să fie un iMac gigant de 30 inch care arată ca monitorul Pro Display XDR? Sau primul iMac Apple cu procesor ARM? Probabil că nu. Așadar, la ce schimbări ne putem aștepta?

Actualul design al iMac-ului e destul de vechi. A debutat în 2007 și a fost actualizat în 2012 de când a rămas la versiunea actuală, cu margini conice. Dar totuși e încă un design super. Un nou iMac încorporat într-o frumoasă carcasă a monitorului Pro Display XDR ar fi cu siguranță nemaipomenit, dar n-ar arăta rău nici cu design-ul actual, poate cu margini mai mici și un ecran mai mare.

Anul trecut se zvonea că Apple ar pregăti un iMac de 31.6 inch cu un ecran mini-LED. Chiar avem nevoie de acesta dimensiune? iMac-ul de 27 inch e deja foarte mare. Dacă în schimb corpul iMac-ului ar rămâne la dimensiunea actuala, iar marginile ar fi reduse și ecranul mărit, poate că experiența ar fi semnificativ îmbunătățită, așa cum s-a întâmplat și la iPad Pro de 11 inch.

Totuși, cel mai probabil este că nu vom vedea niciuna din modificările de mai sus. Pentru că dacă ar fi urmat sa apară iMac-uri nou-nouțe din aceste puncte de vedere, am fi auzit deja zvonuri despre ele de la cei din lanțul de aprovizionare. Probabil această lansare va aduce mai puțin spectacol și mai mult o revizuire a structurii prețurilor. La momentul actual, MacBook-ul Pro de 16 inch vine cu 16 GB RAM în versiunea de bază, în timp ce iMac-ul are doar 8 GB. De asemenea, iMac-ul încă are un hard disk clasic, care se învârte.

Poate că mai degrabă Apple va renunța la clasicul hard drive la următorul iMac și va adăuga mai mult RAM modelului de bază, micșorând și prețurile la upgrade-uri, atât pentru SSD, cât și pentru memoria RAM. La fel de binevenită ar fi o reproiectare la nivel intern folosind sistemul de răcire superior al iMac Pro pentru a menține noul model rece și cu un nivel de zgomot redus.

Și cine știe, poate că la acest model Apple va renunța la procesoarele Intel pentru a folosi unele AMD, așa cum au speculat unele zvonuri recente. Rămâne de văzut.

Așadar, voi ce credeți? Va aduce ceva spectaculos lansarea noului iMac? Iar dacă nu, ramâneți fideli iMac-ului vechi, dacă aveți unul, sau treceți la noul model mai modern pe care să-l puteți folosi în următorii 10 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *