iOS 14 confirmă că Apple plănuiește să lanseze și un „iPhone 9 Plus”

Analiza codului iOS 14 a scos la iveală informații conform cărora, pe lângă mult așteptata lansare a noului iPhone 9 la care vom asista curând, Apple lucrează și la un „iPhone 9 Plus”, un model mai mare. Astfel va putea astfel să înlocuiască ambele variante anterioare, iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Este pentru prima dată când aflăm despre acest lucru.

Din informațiile care au circulat în ultima vreme, știam deja câteva detalii despre iPhone 9, presupusul nou iPhone al Apple, inclusiv faptul că va avea un ecran LCD de 4,7 inch și un buton „home” cu Touch ID integrat. Însă acum, datorită fragmentelor de cod din iOS 14, s-au aflat mai multe informații despre acest nou model de iPhone.

În primul rând, se pare că Apple lucrează și la o versiune mai mare a iPhone 9, care ar putea fi numită iPhone 9 Plus. Ceea ce ar fi logic ținând cont de faptul ca aceste iPhone-uri ar trebui să înlocuiască modelele iPhone 8, care includ versiunile de 4,7 inch, respectiv 5,5 inch.

Dovezile indică faptul că ambele vor avea un procesor A13 Bionic, același procesor folosit de Apple la iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Acest lucru va face din iPhone 9 o variantă mai atractivă pentru cei care folosesc încă modele mai vechi precum iPhone 6 sau iPhone 7, ținând cont că unii oameni preferă sa nu dea banii pe smartphone-uri care sunt vârf de gama.

Aceste iPhone-uri vor avea același buton „home” solid care a fost introdus pe iPhone 7 și păstrat pe iPhone 8. Aceasta înseamnă ca butonul nu are părți care se mișcă, deoarece utilizeaza Taptic Engine pentru a simula click-uri și pentru a reduce defecțiunile hardware.

Întrucat aceste noi modele sunt destinate a fi modele de baza low-cost, iPhone 9 și iPhone 9 Plus vor avea Touch ID și nu Face ID. Utilizatorii vor putea folosi Apple Pay și Express Transit, ceea ce nu e disponibil pe unele modele mai vechi. Noile modele vor putea de asemenea sa scaneze tag-uri NFC, ceea ce momentan pot face doar iPhone XR, iPhone XS și iPhone 11, nu și modelele iPhone 8 sau iPhone X.

Este important de reținut că numele de iPhone 9 și iPhone 9 Plus sunt doar speculative, așa cum alte zvonuri susțin că noul model va fi numit iPhone SE 2. Noul iPhone 9 sau iPhone SE 2 este așteptat a fi lansat în primăvara acestui an, posibil în același timp sau după lansarea iOS 13.4.

*Photo by Fabian Albert on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *