Apple restricționează achizițiile de iPhone, iPad și Mac datorită constrângerilor continue de aprovizionare

În această săptămana Apple a decis implementarea unor limite de achiziție la multe dintre produsele sale. Conform CNBC, Apple a impus restricții privitoare la câte iPhone-uri și iPad-uri pot fi comandate de către un singur client. Acest lucru se întâmplă datorită constrângerilor continue de aprovizionare cauzate de COVID-19. În plus, prin această măsura Apple încearcă să evite și comercializarea lor pe piața neagră, în cazul în care cineva ar dori să cumpere en-gros produse Apple ca apoi să le revândă pentru profit în zone în care acestea sunt indisponibile sau unde stocurile sunt limitate.

Raportul explică faptul că magazinul online al Apple limitează acum comenzile clienților din SUA la „doua bucăți din fiecare model de IPhone pe persoană„. Clienții pot cumpăra mai mult de doua iPhone-uri în aceeași comandă doar dacă sunt modele diferite. Poți cumpăra de exemplu două iPhone XR și doua iPhone 11 Pro, dar nu poți cumpăra patru iPhone XR.

Restricțiile de cumpărare la iPhone se aplică pentru iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 MAX.

Se aplică de asemenea restricții și pentru iPad Pro, Mac mini și MacBook Air. Clienții din SUA pot cumpăra fiecare câte două bucăți din fiecare model de iPad Pro, respectiv câte cinci bucăți dacă e vorba de Mac mini și MacBook Air.

Toate aceste restricții sunt acum valabile în toată lumea, nu doar în anumite țări. Însă probabil ele nu vor afecta majoritatea cumpărătorilor obișnuiți și nici nu vor rămâne în vigoare foarte mult timp. 

* Photo by Julian O’hayon on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *