MacBook Air 2020 – primele impresii

Au început să apară primele impresii despre noul MacBook Air 2020 și sunt, în general, pozitive.

Dotări și performanță

Unele lucruri din noul MacBook Air nu s-au schimbat față de modelul anterior. Are același ecran, foarte luminos și clar, cu tehnologie True Tone. Avem și Touch ID, împreună cu două porturi USB-C.

Dar o schimbare majora este faptul că acum ai mai multe opțiuni în ceea ce privește configurația acestui nou MacBook Air. Poți alege între procesoarele Intel Core i3, i5 sau i7 și până la 16 GB memorie RAM.

Configurația de bază vine cu un procesor Intel Core i3 din a zecea generatie… Totuși, chiar și pentru utilizatorii nepretențioși, recomand adăugarea a încă 100 de dolari la prețul final pentru procesorul i5” – ne spune Brian Heater de la TechCrunch. Sistemul obține un scor bun în testele sintetice, reprezentând o îmbunătățire semnificativă față de modelul testat anterior în 2018.

Tot la versiunea cu procesor i5 face referire și Todd Haselton de la CNBC. „Pare destul de rapid pentru mine și nu am observat nici o încetinire când am rulat mai multe aplicații, cum ar fie Apple TV+, o mulțime de tab-uri deschise în Chrome, Slack și Photos, în același timp.”

„În ceea ce privește viteza, am folosit Chrome, Safari, Notes, Spotify, Photos si Slack, în timp de descărcam alte aplicații din AppStore. Performanța a fost în mare parte rapidă, deși am observat o ușoară întârziere când am rotit câteva poze în sensul acelor de ceasornic în aplicația Photos.” scrie Dana Wollman pentru Engadget.

Am descoperit că performanța este destul de impresionantă, chiar și atunci când deschidem marele consumator de memorie RAM Chrome, cu 25 de tab-uri și, pe lângă asta, încercăm să edităm fotografii. Am observat foarte puțin lag atunci când am încercat să schimbăm între aplicații.” spune și Gareth Beavis de la TechRadar.

Baterie care ține toata ziua

La fel ca toate dispozitivele mobile de la Apple, noul MacBook Air promite că va funcționa o zi întreaga cu o singură încărcare. Cât de adevărat esta asta? Conform celor care l-au testat, viața bateriei este decentă.

De observat că „o zi întreagă” se referă la o zi de lucru, de 8 ore, nu așa cum am fi tentați să credem, la o zi de 12 sau chiar 24 de ore.

Interesant este că viața bateriei declarată de Apple de fapt s-a micșorat, de la 12 ore la 11.” ne explică Heather. „După câteva ore am ajuns la 35%. Am avut luminozitatea și restul la valorile implicite și mai mult am tastat folosind Chrome și Slack și am ascultat muzică în caști folosind Spotify.

Acesta adaugă că „bateria care ține toată ziua pare destul de corect atunci cand faci mai multe în același timp; 11 ore este totuși cam mult. De notat că acest lucru poate varia destul de mult în funcție de mai mulți factori.

Am noul MacBook Air doar de o zi, încă testez viața bateriei ca să vad cât de mult va ține” scrie Haselton. „Dar pare să fie destul de bună pentru a ține o zi întreagă de lucru atât timp cât țin luminozitatea ecranului la jumătate.

L-am scos din priză de aproape 3 ore și încă am 70% din baterie” spune și Wollmam. Totuși, „acest numar a scăzut rapid la 59% în timpul unei conferințe folosind Google Hangouts, dar a început din nou să scadă mai încet după ce am terminat.

Tastatura Magic Keyboard este magnifică

Toți cei care l-au testat sunt de acord ca noua tastatură Magic Keyboard este unul din principalele motive pentru a face upgrade. „O diferență de la cer la pământ” spune Heather.

Noua tastatură este mult mai placută atunci când tastezi, oferă un feedback pronunțat, ceea ce ajută mult să faci mai puține greșeli atunci cand ai de scris ceva.

Mai multe recenzii vor urma

Aceste prime recenzii nu sunt complete, ele au fost făcute de jurnaliști care au primit unități de test de la Apple și care au scris primele impresii după ce le-au folosit maxim o zi. În viitorul apropiat vor apare altele, mult mai complete, de la cei care l-au cumpărat și au avut mai mult timp la dispoziție pentru a-l testa.

Oricum, bazându-ne pe primele impresii, pare că noul MacBook Air 2020 este din nou „regele ultra-portabilelor”. Este subțire, ușor, te ține toată ziua (de lucru), e destul de rapid pentru taskurile comune și îți oferă din nou plăcerea de a tasta.

Sursa: Cult of Mac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *