Siri poate oferi răspunsuri despre coronavirus

Apple a actualizat recent Siri pentru a oferi răspunsuri la noi întrebări despre COVID-19. Așa cum a raportat CNBC, asistenta virtuală poate oferi acum răspunsuri din surse precum CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA) și altele atunci când i se pun întrebări despre noul virus.

De exemplu, dacă o întrebi pe Siri : „Am coronavirus?” (în engleză, bineînțeles – „Siri, do I have coronavirus?”), asistenta îți va pune o serie de întrebări. Siri va întreba utilizatorii dacă au simptome de COVID-19, iar dacă acestea sunt considerate simptome care-ți pot pune viața în pericol, Siri recomandă să apelezi numărul de urgență (911 pentru SUA). În caz contrar, ca urmare a parcurgerii chestionarului, ți se recomandă să stai acasă și să eviți contactul cu alte persoane.

CNBC explică: „Siri va întreba utilizatorii dacă prezintă simptome ale bolii cum ar fi febra, tuse seaca sau dificultăți de respirație. Siri îi va sfătui pe cei care spun că au simptome severe sau care le pot pune viața în pericol să sune la 911. Dacă utilizitatorii spun că simptomele lor nu sunt grave, Siri îi sfătuiește să stea acasă și să evite contactul cu alte persoane. Îi sfătuiește și să se adreseze unui medic dacă starea lor se înrăutățește.”

Apple mai promovează de asemenea și aplicații de servicii medicale de la distanță din App Store când un utilizator o întreabă pe Siri despre coronavirus. Așa cum se știe deja, App Store a acceptat doar aplicații COVID-19 din surse de renume pentru a asigura credibilitatea informațiilor privind sănătatea și siguranța.

Conform celor de la Apple, răspunsurile sunt inspirate din surse precum Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA și Serviciul de Sănătate Publica din SUA. Chestionarul oferă momentan răspunsuri valabile doar pentru SUA (în sensul că te va sfătui de exemplu să apelezi 911 și nu 112 cum ar fi cazul ăn România) și încă nu se știe dacă va fi extins și pentru alte țări. Însă îi poți cere lui Siri informații despre coronavirus de oriunde te-ai afla și poți adapta răspunsurile realității țării în care locuiești.

Putem considera așadar acest update al Siri încă o inițiativă bună a celor de la Apple, după altele de care s-a mai aflat recent, precum promovarea unui videoclip referitor la coronavirus emis de Casa Albă pe iTunes, Apple Music, App Store, site-ul Apple sau donarea a milioane de măști de protecție N95 profesioniștilor din domeniul sănătății din SUA și Europa, lucru anunțat sâmbăta de CEO-ul Apple Tim Cook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *