Apple Music adaugă acum notificări în aplicație pentru noi lansări ale artiștilor tăi preferați, iată cum le poți activa

Odată cu lansarea iOS 13.4, Apple aduce o schimbare mai mult decât binevenită aplicației Music (Muzică), dând acum utilizatorilor posibilitatea să primească notificări în interiorul aplicației atunci când unul dintre artiștii lor preferați lansează noi piese sau albume.

Așa cum puteți vedea în imaginea de mai sus, notificarea pentru noi lansări va apărea în partea de sus a tab-ului Library (Bibliotecă) în aplicația Music. Astfel, atunci când unul dintre artiștii pe care-i ai în Apple Music Library lansează o nouă piesă sau un nou album, vei vedea un banner de notificare în partea de sus a interfeței Library.

Apple a lansat aceasta caracteristică împreuna cu un nou ecran de pornire care apare în aplicația Apple Music. Dacă însă nu puteți vedea acest ecran de pornire, iată cum vă puteți activa manual aceste notificări:

  1. Deschideți aplicația Music
  2. Apăsați tab-ul For You (Pentru dvs.)
  3. Apăsați pe fotografia voastră de profil din dreapta sus
  4. Apăsați Notifications (Notificări)
  5. Activați prin comutarea butonului Show in Library (Afișați în bibliotecă)

Apple Music a mai trimis în trecut notificări externe pentru a anunța noi lansări, însă acestea nu au fost niciodată foarte fiabile și apăreau uneori după zile sau saptămâni de la lansarea unei noi piese sau a unui nou album. Rămâne de văzut dacă aceste noi notificări interne de tip banner sunt mai bune. Pentru că, să nu uităm, există totuși alte aplicații care oferă funcționalități similare, cum ar fi MusicHarbor.

Vouă cum vi se pare această nouă funcționalitate? Și ce alte îmbunătățiri ați dori să fie aduse aplicației Apple Music, poate odată cu lansarea iOS 14?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *