MacBook Air 2020 sau iPad Pro 2020?

Luna trecută Apple a lansat noi versiuni ale MacBook Air și iPad Pro. Cum iPad Pro este prezentat ca un înlocuitor pentru un computer chiar de către Apple, cei de la MacRumors au facut o comparație între cele două, pentru a descoperi care e mai bun, în funcție de nevoile utilizatorului.

Prețul

Comparând prețul, MacBook Air stă mai bine, versiunea de bază având un preț de pornire de 999 de dolari în Statele Unite, cu toate că e recomandat să faci upgrade la procesor și memorie RAM, dacă îți permiți. iPad Pro, în versiunea de bază, are același preț de 999 de dolari, dar, ca să ai parte de experiența unui laptop, ai nevoie și de o tastatură. Acestea sunt destul de scumpe, viitoarea Magic Keyboard având un preț de pornire estimat la 300 de dolari.

Performanța

Comparând scorurile Geekbench, aflăm că iPad Pro este de departe mai capabil. Dar trebuie avute în vedere limitările impuse de sistemul de operare, macOS și iPadOS fiind destul de diferite. macOS este mult mai capabil în ceea ce privește multitasking-ul și suportul pentru periferice, în plus MacBook Air are două porturi USB-C, iPad Pro doar unul. MacBook Air suportă monitoare pana la 6K spre deosebire de iPad Pro care suportă doar monitoare pana la 5K. Dar să nu uităm că iPad Pro are, în plus, suport pentru Apple Pencil.

Aplicații

Ambele dispozitive au fost gândite pentru consumul și crearea de conținut media, dar nu sunt ideale pentru cele mai grele taskuri, cum ar fi randarea 3D sau editarea video. Ambele sunt, în general, la fel de capabile pentru taskuri de bază cum ar fi navigarea pe internet, scrierea de documente și mesaje email sau jocuri. Totuși iPad Pro are un avantaj în ceea ce privește jocurile, dat de cele două camere și scanerul LiDAR.

Design

Din punct de vedere al design-ului, ambele sunt portabile și ușor de luat oriunde, dar trebuie să ținem cont de faptul că MacBook Air va oferi experiența unui laptop, pe când iPad Pro este, în primul rând, o tabletă, unde atingerea ecranului este principalul mod de operare. Putem atașa o tastatură, dar este totuși o experiență de utilizare diferită.

In final fiecare va alege ceeea ce crede că îl ajută mai mult, în funcție de taskurile pe care le are de rezolvat. Tu pe care din cele două îl preferi? De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *