Apple ar putea cumpăra compania de streaming NextVR pentru 100 milioane dolari

Apple continuă să investească în realitatea augmentată, lucru evident prin faptul că tocmai a lansat un iPad Pro cu scanner LiDAR, care este așteptat să apăra si pe iPhone Pro în această toamnă. De asemenea, se zvonește că uriașa companie lucrează de ceva vreme la realizarea unor ochelari AR.

Și iată că o nouă potențială achiziție vine să confirme angajamentul Apple față de această tehnologie. Conform unui raport al 9to5Mac, se bănuiește că Apple se află în plin proces de achiziție a companiei NextVR, o companie de streaming live în AR și VR specializată pe evenimente sportive și de divertisment.

Software-ul acestei companii este în prezent integrat pe modele de căști foarte populare ale unor brand-uri precum PlayStation, Oculus, HTC, Microsoft și Lenovo. De asemenea, compania are în momentul de față parteneriate cu NBA, FOX Sports, Wimbledon și alte evenimente din sfera divertismentului.

Potrivit raportului, NextVR nu ar fi reușit totuși să-și asigure o nouă rundă de finanțare la începutul anului 2019, ceea ce ar fi condus la o reducere cu 40% a personalului în acel moment și probleme mari pentru companie.

Deși Apple nu a încheiat încă tranzacția și nu a confirmat planurile sale de a cumpăra NextVR, 9to5Mac arată că o altă companie înființata anul acesta (în spatele căreia se presupune a fi de fapt Apple) se află în plin proces de achizitie a NextVR pentru aproximativ 100 milioane dolari. Achiziția include și angajarea inginerilor care au pus bazele produsului și mutarea lor „probabil în zona Cupertino„, lucru care indică faptul că Apple s-ar putea afla în spatele acestei achiziții. Probabil vom afla mai multe detalii despre această achiziție în viitorul apropiat.

* Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *