iPhone SE (2020) – ce este și cui se adresează?

Ieri Apple a lansat, în sfârșit, noul iPhone SE. Cu un preț de pornire de 400 de dolari în US (plus taxe), probabil la noi va ajunge la 2400 de lei. Dar ce poate să facă acest iPhone și care este publicul lui țintă?

iPhone 11 Pro a sunat. Își vrea procesorul înapoi.” Ei bine da, probabil cea mai mare „surpriză” este faptul că noul iPhone SE are cel mai bun procesor al Apple, procesor care se găsește în vârful de gamă iPhone 11 Pro. Asta spune multe despre capabilitățile acestui telefon „ieftin” și despre durata lui de viață (minim 4 ani).

Nici camera foto din spate nu e cu mult mai prejos, capabilă de modul portret și de efectele de iluminare ce vin odată cu acesta. Totuși e doar una, cea standard, nu avem nici wide, nici zoom.

În rest nu sunt multe schimbări față de vechiul iPhone 8, care a fost scos din producție. Ecran de 4,7 inch, carcasă cu margini mari, spate de sticlă și trei culori: negru, alb și roșu. Butonul home e tot acolo, și mulți vor fi încântați de asta. Face ID nu avem din păcate.

În încheiere, să revenim puțin la preț. Aproximativ 2400 de lei îl plasează pe același palier cu telefoane din gama de mijloc cu Android, sau cu telefoane din generațiile trecute: Samsung Galaxy 10 LITE, Samsung Galaxy Note 10 LITE, Samsung Galaxy A80, Xiaomi Mi Note 10, Huaweil P20 Pro. Am folosit filtrul de preț de pe eMAG pentru a vedea acest lucru. Tutuși, în cazul noului iPhone SE, vorbim de cel mai puternic procesor mobil de pe piață și de o durată de viață cel puțin de două ori mai mare decât a telefoanelor de mai sus. Bine, și de faptul că e un produs Apple.

Voi ce părere aveți? Cum vi se pare acest nou telefon, merită compromisurile făcute pentru un preț mai mic? Vă aștept în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *